Ростовски специалитет - кашкавал с доматено пюре

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
177
578
502
210
2
22/05/2020
"Съветваме ви да си отделите повече време, за да се насладите спокойно на този Ростовски специалитет "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се три шайби от кръглата пита кашкавал.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Галетата се разбърква с кимион на вкус.

Всяко парче кашкавал се потапя в яйцата и се овалва в галетата.

Оставя се за 30 мин в хладилник.

След като се извади от хладилника, се потапя отново в яйцето и се овалва в галетата.

Панираният кашкавал се пържи в силно сгорещено олио.

За доматения сос:

Доматите се измиват много добре и се настъргват на ренде.

Слагат се в дълбок тиган и се прибавя олио.

Оставя се да се пържи до извиране на течността.

Сушеният пържен лук се прибавя 10 мин, преди да се свали от огъня.

Доматения сос се оставя да изстине.

Сервира се ростовския специалитет - кашкавал с доматено пюре със студен доматен сос и майонеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар