Зелена салата с елда и боб

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
858
2
23/05/2020
"Тази зелена салата с елда и боб ще ви поддържа сити и с усещане за страхотен вкус дълго време "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • боб - 1 к.ч. сварен (или от буркан)
  • елда - ½ ч.ч.
  • вода - 1 и ½ ч.ч. за елдата
  • пресен лук - 8 перца
  • бордо салата - 5 листа (Лоло Росо)
  • зелена салата (къдрава) - 8 - 10 листа крехки
  • джоджен - 5 листенца пресен
  • хималайска сол - около 2/3 ч.л. равна (на вкус)
  • балсамико - 2 с.л (бял балсамов оцет)
  • шарлан - 2 с.л. (слънчогледово масло)
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази хранителна зелена салата може да използваме боб от буркан или да го сварим (като предварително сме го накиснали във вода за 1 нощ).

В тенджерка кипваме 1 и ½ ч.ч. вода, прибавяме 1 щипка сол и сипваме елдата (измита няколко пъти).

Без да захлупваме тенджерката с капак, варим, докато варивото се свари и водата се изпари. След това оставяме да изстине.

Набираме от градинката свежи и пресни листа – къдрава зелена салата, бордо салата, пресен лук (зелени перца) и джоджен. Измиваме ги старателно и нарязваме на ситно.

В дълбока купа разбъркваме двата вида вариво – елда и боб, заедно с зелениите и овкусяваме с хималайска сол, черен смлян пипер, кимион, бял балсамов оцет и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Поднасяме салатата свежа – за обяд, по желание полята с тахини сос.

Засищаща зелена салата с елда и боб – лесна и чудесна пролетна гарнитура!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар