Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби Кладница в масло с бяло вино и чесън

Гъби Кладница в масло с бяло вино и чесън

Гъби Кладница в масло с бяло вино и чесън
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Страхотно предястие или начин да изпъкнете с кулинарни умения - Кладница в масло с бяло вино и чесън"

Необходими Продукти

  • кладница - 300 г
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 - 3 скилидки или на вкус (настърган)
  • бяло вино - 100 г
  • олио - за пържене
  • копър - няколко стръка нарязан на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите Кладница се измиват, посоляват се и се поръсват с настъргания чесън.

Нареждат се в тигана с подгрятото олио и се поливат с бялото вино, докато се задушат и останат само на мазнина.

Пържат се и от двете страни вкусните гъби в масло.

При сервиране гъбите Кладница в масло с бяло вино и чесън се поръсват с нарязания копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
А къде е маслото?
11.04.2022 19:16