Карнавални рози
Karnevalske ruže

Карнавални рози

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7222k2
Карнавални рози
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
24/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Приемете нашите ядливи розички - начин да ви накараме да усмихнете днес, нали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и жълтъците се разбиват много добре.

Добавят се прясното мляко (водата), солта и брашното.

Замесва се средно твърдо тесто.

Разточва се кора с дебелина 2 мм.

С чаша или рингове се изрязват кръгчета с три различни размера. Кръговете се нареждат един върху друг, от голям към по-малък.

В средата се натискат с пръст, за да залепнат вкусните сладки, и се нарязват ивици наоколо, без да се докосва средата.

Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.

В средата на изпържените рози се слага по една вишна, ягодка или череша от сладко.

Карнавалните рози се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: