Бъркан тутманик

Бъркан тутманик1 / 4
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Забравете за месенето! Грабвайте една голяма дървена лъжица и да забъркаме закуската набързо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка.

Тутманикът се пече в умерена фурна (180-200 градуса) до суха клечка.

Бърканият тутманик е готов.

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
515
43
38
21
11
Дай твоята оценка: