Бъркан тутманик

04/09/2013
"Забравете за месенето! Грабвайте една голяма дървена лъжица и да забъркаме закуската набързо!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76 230
  • Преглеждания за месеца803
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка. Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) до "суха клечка".

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.подобни рецепти тук

5 15
4 3
3 8
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Емилчка
Емилчка
06.01.2018 23:27
Реших да направя половин доза. Сложих 2 малки яйца, 125 гр. кисело мляко и сбърках в сметките с олиото и содата - сложих 1 ч.л. сода в киселото мляко и цялото количество олио (50 гр.). 200 гр. сирене и 1 суп. л. риган. Малко по-малко от чаша и половина брашно, като една трета от него сложих царевично. Пекох първо на долно ниво и после на средата на фурната. Резултатът беше невероятно хубав - приятен жълт цвят и мноооого пухкав тутманик/питка. А, разбърках всичко с миксера. Ще се опитам да кача снимка.
1
0
ДИДИ
ДИДИ
11.09.2013 14:50
АЗ ДОБАВЯМ И МАЛКО КИМ .
5
3
Веска
Веска
11.09.2013 12:30
Брашното 200-300 грама ли е, или 2-3 чаени чаши. Смятам, че има разлика. Колко е точно?
14
3

Виж всички коментари или напиши такъв