Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Морски раци натюр

Морски раци натюр

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Морски раци натюр
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
28/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Кога за последно хапнахте раци?"

Необходими Продукти

  • морски раци - 2 кг
  • девесил - 3 клонки
  • вода - или бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакваме раците на течаща вода и с помощта на кухненска щипка или голяма лъжица ги хващаме и прехвърляме в тенджера, като внимаваме да не ни ухапят.

На дъното на тенджерата, преди да сложим раците, слагаме стръкчета пресен девесил.

Наливаме студена вода или бира, която да покрива раците до средата.

Варим на силен огън като внимателно разбъркваме един - два пъти, за да може раците, които са отгоре да отидат отдолу във водата.

Когато всички раци придобият хубав червен цвят ги сваляме от огъня, изваждаме ги от водата и са готови за консумация.

Морските раци натюр са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: