Телешки джолан в гювеч

07/09/2013
Нинка
отНинкаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 890
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива много добре и се слага да ври за 90 минути. По време на варенето се маха пяната. След това се изважда и се слага в гювеч. Намазва се с кравето масло, поръсва се със солта и девесила. Отгоре се полива с червеното вино и соевия сос.

Настърганите домати се разпределят около джолана. Налива се 1.5 ч.ч. вода. Гювечът се похлупва и се слага във фурната. Пече се 90 минути на 200 градуса. След като е готов, джоланът се сервира с картофено пюре или гарнитура по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар