Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Варени пилешки бутчета със зелен сос

Варени пилешки бутчета със зелен сос

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108382
Варени пилешки бутчета със зелен сос
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
29/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Пилешки бутчета с апетитен сос, който ги прави още по-неустоими"

Необходими Продукти

  • бутчета - 4 бр.
  • лук - ½ малка глава
  • магданоз - ½ връзка стъбла
  • черен пипер - на зърна
  • сол - на вкус
  • За соса
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 30г
  • бульон - 300 мл от пилето
  • магданоз - ½ връзка
  • вино розе - 40 мл
  • лимонов сок
  • захар - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се поставят в съд с гореща вода. След завиране на течността, месото се посолява. Вари се до готовност на умерен огън.

Около 20 минути преди сваряването на бутчетата, бульонът се ароматизира, като се поставят снопче магданозени стъбла, нарязан на ситно лук, цветен череп пипер на зърна.

Готовият бульон се прецежда.

Сосът се приготвя по следния начин:

Брашното се запържва леко в малко масло. Бялата запръжка се разрежда с бульона и розето. Вари се на тих огън около 10 минути, след което се отстранява от огъня.

Прибавят се магданоз нарязан на ситно, захарта и останалото масло. Подправя се с лимонов сок.

Преди сервиране, задушеното пиле се залива със зеления сос.

Варените пилешки бутчета със зелен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: