Торта Павлова с ягоди и банан

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
439
3k
715
2k
2
30/05/2020
"Прекрасен вариант на торта Павлова, който с нетърпение очакваме да вкусим "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 255
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За блата
  • белтъци - 4 бр.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1 чаена чаша
  • оцет - 1 чаена лъжичка
  • царевично нишесте - 1 чаена лъжичка
  • За крема
  • течна сметана - 200 мл сладкарска сметана
  • ягоди - 200 г
  • банани - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със солта докато леко се втвърдят. Постепенно се добавя захарта, разбива се докато се образуват твърди лъскави връхчета.

Накрая се добавят ванилията, оцета и царевичното нишесте. В тавичка върху хартия за печене се сипва сместа.

Оформя се на кръгъл блат. Слага се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Температурата се намалява на 120 градуса и блатът се пече около час и половина.

Изпеченият блат се охлажда, слага се в подходяща чиния или поднос. Покрива се с разбитата сладкарска сметана.

Отгоре се слагат нарязаните ягоди и банани. Целувчената торта се поръсва с кокосови стърготини.

Тортата Павлова с ягоди и банан е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар