Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена Торта»Целувчена торта Павлова с ягоди и банан

Целувчена торта Павлова с ягоди и банан

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Целувчена торта Павлова с ягоди и банан
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Прекрасен вариант на торта Павлова, който с нетърпение очакваме да вкусим"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 4 бр.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1 чаена чаша
  • оцет - 1 чаена лъжичка
  • царевично нишесте - 1 чаена лъжичка
  • За крема
  • течна сметана - 200 мл сладкарска сметана
  • ягоди - 200 г
  • банани - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със солта докато леко се втвърдят. Постепенно се добавя захарта, разбива се докато се образуват твърди лъскави връхчета.

Накрая се добавят ванилията, оцета и царевичното нишесте. В тавичка върху хартия за печене се сипва сместа.

Оформя се на кръгъл блат. Слага се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Температурата се намалява на 120 градуса и блатът се пече около час и половина.

Изпеченият блат се охлажда, слага се в подходяща чиния или поднос. Покрива се с разбитата сладкарска сметана.

Отгоре се слагат нарязаните ягоди и банани. Целувчената торта се поръсва с кокосови стърготини.

Тортата Павлова с ягоди и банан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: