gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Домашна ракия от царевица

Домашна ракия от царевица

Домашна ракия от царевица
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
01/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
360 мин.
Общо
360 мин.
Порции
50
"Ей това е приказка - даваме рецептата за домашна ракия от царевица и ви казваме Наздраве"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За домашната ракия от царевица ронваме си царевицата и я смиламе.

Получава се брашно, към което прибавяме водата и захарта в съотношение три към едно.

Слагаме маята.

Сместа шупва за два-три дин и веднага варим.

Вари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.

Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: