Торта Шоколадова Експлозия

Торта Шоколадова Експлозия

ErhanErhan
Чирак
71
582
181
154
1
04/06/2020
"Тази торта говори сама за себе си... а ние ѝ отговаряме - твърдо Да"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 382
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блата:

Аз първо разбивам яйцата със захарта в купа за няколко минути с миксер. Отгоре се пресявам брашното, нишестето, какаото и бакпулверът.

Разбърквам с шпатула. След това прехвърлям сместа в тавичка с ринг /24 см/ и я покривам с пергаментова хартия. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Докато се пече блатът, аз приготвям крема за тортата: слагам първо шоколада да се разтопи на водна баня. Оставям леко да се охлади за около 5-10 мин. И купа разбивам сметаната. Предварително 20 мин я държа в фризера, докато се сгъсти. Вземам от сметаната 2 с.л. и я добавям към леко изстиналият шоколад. Разбърквам добре.

След това изсипвам шоколадово сметановата смес към сметаната (като оставям около 2 с.л. за декорация) и разбивам сместа с миксер до еднородна смес.

Когато блатътът ни е готов и е поизстинал, се обръща в подходяща чиния.

Махам хартията и слагам отново ринга. Заливам със сиропа (топлото кафе, захарта и прясното мляко се разбъркват в купа, докато се разтопи захарта).

Подравнявам и след това (отделеният разтопен шоколад се слага в пош и върху вкусната шоколадова торта се правят фигурки) /по желание.

И накрая аз прибирам в хладилник поне за 3-4 часа.

Когато се махне рингът, може да се украси тортата Шоколадова Експлозия по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар