Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен зелен фасул на фурна с чесън

Постен зелен фасул на фурна с чесън

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Постен зелен фасул на фурна с чесън
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
04/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Лесно и вкусно - зелен фасул на фурна"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • сол
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се изчиства, измива и се залива със студена вода. Посолява се.

Вари се до омекване. Прецежда се и се поставя в тавичка.

Олиото се загрява. Прибавят се нарязаните скилидки чесън и след като леко си променят цвета, се добавя червеният пипер.

Фасулът се залива с горещото олио.

Поставя се в предварително загрята фурна на 220 градуса. Пече се 20-25 минути.

След като се извади от фурната, постният фасул се поръсва със ситно нарязан пресен копър.

Приятен апетит с този зелен фасул на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: