Пастет от дроб от треска
Pašteta od džigerice bakalaraCod Liver Pate
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от дроб от треска

Пастет от дроб от треска

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k17k12
Пастет от дроб от треска
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
06/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Този домашен пастет е в сърцето на всяка филия"

Необходими Продукти

  • треска - 250 г само дроб, консерва (може и пушен)
  • хляб - 4 филийки
  • лук - 2 стръка пресен, само бялата част
  • лимон - 2 бр. сока
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийките хляб във вода за 15 минути, след това ги изстискайте хубаво от течността.

Сипете в каната на блендер съдържанието на консервата от дроб, бялата част на пресния лук и половината от лимоновия сок. Пуснете да се смелят, докато придобият кремообразна текстура.

Добавете хляб и отново пуснете хубаво да се смели всичко за няколко секунди.

Налейте зехтина, като в зависимост от възможностите на уреда ви, ако има отвор през него, сипвайте мазнината на тънка струйка, докато сте включили на бавна скорост. Налейте и останалия лимонов сок по същия начин.

Подправете пастета с черен пипер и сол, ако е необходимо. Ако ползвате пушен дроб от треска той обикновено е осолен, така че в този случай не добавяйте допълнително.

Можете да поднесете на момента в кремообразен вид или да сложите в кутийки и оставите да се стегне в хладилник.

Този пастет от риба е уникално ароматен и вкусен, и може да заеме почетно място на вашата трапеза при изискани поводи. Както всички рецепти с риба треска.

Добър апетит с Пастет от дроб от треска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: