gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Милфьой»Милфьой с млечен крем и плодове

Милфьой с млечен крем и плодове

Боян КириловБоян Кирилов
Новак
319112
Милфьой с млечен крем и плодове
Снимка: Боян Кирилов
1 / 4
06/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Обожаваме този милфьой с горски плодове - сигурни сме, че ще превземе и вашето сърце"

Необходими Продукти

  • За кората
  • бутертесто - 3 броя
  • пудра захар
  • За сладкарския крем
  • пълномаслено мляко - 1 л
  • захар - 250г
  • жълтъци - 5 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 4 с.л.
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • портокалова кора - на 1 портокал
  • още
  • горски плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се изпичат една по една, като под всяка кора поръсваме пудра захар и я покриваме с хартия за печене отгоре и отдолу.

Върху всяка кора поставяме лека празна тавичка, за да не се надигнат корите и печем 9 минути на 180 градуса, след това махаме тавичката и горния слой хартия за печене, и печем още 9 минути на 180 градуса.

Оставяме корите да изстинат и през това време приготвяме крема за милфьой, в касерола затопляме 1 чаена чаша от млякото и прибавяме кората от портокал, лимон и ваниловата есенция.

В по - голям съд затопляме останалото мляко и прибавяме жълтъците и захарта, след като сме ги разбили добре, прибавяме млякото с ванилия, портокал и лимон на тънка струя с постоянно бъркане, като се уверим, че захарта се е разтворила, прибавяме и брашното, като бъркаме постоянно.

Полученият крем се оставя да изстине, след като е изстинал може да преминем към сглобяване на бутер тортата - ред кори, ред крем, помежду им се слагат плодчета, като последната кора отгоре не се покрива с крем, а се поръсва с пудра захар и се прибавят плодовете. Резултатът е феноменален, вкусът на Милфьой с горски плодове е божествен, а комбинацията от пухкав крем и хрупкави кори...!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: