gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Постен боб на фурна за Бъдни Вечер

Постен боб на фурна за Бъдни Вечер

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5623k2k8742
Постен боб на фурна за Бъдни Вечер
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
09/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накисваме боба за една нощ. След това го сваряваме до готовност и го отцеждаме, като при варенето изхвърляме 2 води.

Нарязваме лука и го задушаваме за 4-5 минути в олиото на котлона.

Сипваме боба в глинен съд или в тава. Добавяме лука заедно с мазнината.

Нарязваме гъбите и морковите на едро и ги сипваме при боба.

Добавяме зеления фасул, червения пипер, джоджена и доматеното пюре.

Печем боба на фурна на 200 градуса 30 минути.

Поръсваме готовия постен боб с малко нарязан магданоз и сервираме.

Да вие сладко и светло с този постен боб на фурна за Бъдни Вечер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: