Дроб по Одрински (Edirne tava ciğeri)
Печень по рецепту из Эдирне (Edirne tava ciğeri)
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дроб по Одрински (Edirne tava ciğeri)

Дроб по Одрински (Edirne tava ciğeri)

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36357108209
Дроб по Одрински (Edirne tava ciğeri)
Снимка: Анелия Минчева
1 / 5
09/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Традиционна рецепта за дроб по Одрински - насладете се"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г телешки или агнешки
  • сол - малко повече от 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • брашно - около 1 ч.ч. за овалване
  • олио - до 600 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Е няма такава вкусотия! Приготвен по този начин пърженият дроб, дори на нелюбителите на дроб ще стане любим.

Започваме приготвянето на известния дроб по Одрински, като първо отстраняваме ципата и за по-лесно рязане на тънко оставяме във фризера да стегне (става и по-крехък, и по-лесно се реже на много тънко). А ако нямаме време на момента го режем на много тънко.

Измиваме дроба в студена вода и в гевгир няколко пъти.

Отцеждаме водата и по желание овкусяваме с подправки като черен пипер, малко кимион, сол или след пържене, ако искате овкусявате.

Оставяме за 30 минути за по-бързо.

След това овалваме в брашно и с помощта на гевгир изтръскваме хубаво от брашното или всяко парченце изтръскваме по отделно от брашното.

Пържим в повечко олио на силен огън - добре загряло трябва да бъде олиото. За кратко ги пържим, за да не изсъхва дробът).

Най-хубав е докато е топъл. Сервира се със сухи люти чушки, но аз нямах и с каквото имах.

Салата с лук подхожда или доматена салата - каквото предпочетете.

Приятен апетит с този вкусен дроб по Одрински (Edirne tava ciğeri)!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: