Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със солта и се поставят в хлебопекарната. Смесват се киселото и прясното мляко, престояват около пет минути и се слагат при яйцата.
Разтопяват се маслото и маста, половината се изсипва при другите продукти. Най-отгоре се поставят брашното и маята.
Не изсипвайте цялото брашно, добавяйте го на части, тестото ще ви покаже колко да сложите.
Пуска се хлебопекарната на програма месене и втасване. Когато се оформи хубава мека и еластична топка, се добавя на части и останалата мазнина.
Може да изчакате да втаса и тогава да оформите, а може и направо да оформите пухкавите кифлички, след като приключи месенето и да втасват в тавата само веднъж.
Аз го направих по втория начин. Разделяте си тестото на топки, всяка разточвате на кръг и изрязвате триъгълници.
Поставяте плънка по желание и вкус - сирене, смесено с яйце, кашкавал и шунка, топено сирене слайс и др.
По желание може да намажете кифличките отгоре с разбит жълтък или белтък, както и да поръсите със семена. Изчаквате да втасат солени кифлички с тесто в хлебопекарна и печете на 200°C до готовност.