Печена тиква на фурна с крем карамел
Pečena bundeva sa krem karamelom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Печена тиква на фурна с крем карамел

Печена тиква на фурна с крем карамел

BirgulBirgul
Чирак
716031803161
Печена тиква на фурна с крем карамел
Снимка: Birgul
1 / 3
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Само като си представим колко вкусна ще бъде тиквата с крем карамел, се чудим колко тави да направим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си измих, нарязах тиквата на две и почистих вътрешността от семките с лъжица.

След което карамелизирах захарта и сипах във вътрешността на двете половинки.

След това си приготвих крем карамела, като направих следното: първо си разбих четирите яйца със захарта до гладък крем и на тънка струя добавях прясното мляко и ванилията.

И сипах вътре в двете половинки на тиквата, които си бях поставила в тава.

И накрая полях вода до половината тава с крем карамела в тиква.

Печената тиква на фурна с крем карамел пекох на 150 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: