Сметанова пандишпанова торта с череши
Patišpanj torta sa pavlakom i trešnjama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Сметанова пандишпанова торта с череши

Сметанова пандишпанова торта с череши

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
7154k2k3k3
Сметанова пандишпанова торта с череши
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Нежна пандишпанова торта с череши - и да няма повод, го създаваме"

Необходими Продукти

  • За пандишпана
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. настъргана
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • захар - 6 с.л.
  • За крема
  • сметана - 300 мл - за разбиване
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • череши - 400 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.

Смесваме захарта и жълтъците и ги разбиваме за 10 минути с миксер на пухкав крем. Добавяме солта, ванилията, лимонената кора, бакпулвера и разбитите белтъци и разбъркваме.

Пресяваме брашното директно в сместа и разбъркваме с плавни движения до хомогенизиране.

Изсипваме сместа в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем на 180 градуса около 15 минути.

Оставяме готовия пандишпан да се охлади и го разрязваме на две части, за да получим два блата.

Разбиваме сметаната и добавяме пудрата захар и ванилията.

Поставяме единия блат на подложка и го намазваме с половината крем. Отгоре подреждаме плътно една до друга обезкостени череши.

Отгоре поставяме втория блат за нашата класическа сметанова торта.

Намазваме тортата отгоре и отстрани с крем и украсяваме семпло с цели череши.

Прибираме пухкавата пандишпанова торта със сметана и череши в хладилника за една нощ. След това е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: