Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки

Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки
Снимка: Валентина Джамбазова
1 / 4
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
"Пухкава бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки"

Необходими Продукти

  • бисквити - 450 г обикновени
  • течна сметана - 300 мл млечна (животинска)
  • маскарпоне - 750 г
  • сладко от боровинки - 400 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилена есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета.

Разбивам сметаната с пудрата захар и ваниловата есенция на пухкав крем.

След това добавям маскарпонето и отново разбивам.

Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.

Сглобявам бисквитената торта в подвижен ринг - 22 см с подложка.

Слагам ред от бисквитите, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити.

Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.

Махам ринга и разбивам допълнително 100 мл течна сметана.

Измазвам и заравнявам цялата торта с маскарпоне с разбита сметана, след това декорирам със сладко от боровинки.

Прибирам бисквитената торта с маскарпоне и сладко от боровинки в хладилника за час и нападаме :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: