Любими саламки

Любими саламки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне100 мин.
Готвене30 мин.
Общо130 мин.
Порции7
"Саламки, любими на всички - от най-малкия, до най-големия вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете продуктите за тесто в посочения ред за хлебопекарна.

Първо - всички течни съставки, сухи, брашното и маята (натрошена).

Задайте програма тесто и оставете да приключи работа (при мен е 1.5 ч).

Извадете готовото тесто и го разделете на малки питки. Разточете на елипса и поставете салама в единия край. Поръсете с малко шарена сол (ако желаете) и завийте.

Поставете пухкавите саламки в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете в предварително загрята фурна на 170-180°C до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте любимите саламки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: