Желирана ягодова панакота
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Панакота»Желирана ягодова панакота

Желирана ягодова панакота

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
5764k1k2k
Желирана ягодова панакота
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
"Какво ще кажете за тази ягодова панакота - очарова ви, нали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетче желатин се разтваря в 6 с.л. вода. Оставя се да набъбне.

Ягодите се измиват и се подреждат на дъното на кексова форма.

Водата и захарта се загряват, прибавя се желатинът, охлажда се и се излива върху ягодите. Слага се в хладилник да се стегне.

За втория пласт се разтварят 2 пакетчета желатин в 12 с.л. вода.

В съд на котлона се слагат млякото и сметаната. Прибавят се шоколадът и желатинът.

Охлажда се и се излива върху ягодите. Панакотата се оставя в хладилник за една нощ. Обръща се.

Желираната ягодова панакота е готова да очарова всички!

Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: