Начин на приготвяне
В купа пресейте брашно и гриса. Изсипете пакетчето суха мая, добавете щипка захар и излейте водата, замесете меко тесто.
След като тестото се оформи добавете 1 ч.л. сол и щедра щипка наситнен магданоз.
Доомесете още около 5 мин. Сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и приберете на топло докато удвои обема си.
Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на голям правоъгълник. Нарежете ленти широки 4 см.
Намажете ги с разтопена свинска мас, съберете ги две по две и нарежете на парчета широки 4 см.
Намажете кръгла форма за кекс с олио и посипете с брашно. Наредете нарязаните квадрати изправени, покрийте формата с кърпа и оставете за 30 мин. докато тестото се отпусне.
Изпечете хляба в кексова форма на 210 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор. След изпичането извадете хляба веднага от формата и намажете със зехтин.
Да ви е сладко!