Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постна леща на фурна

Постна леща на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Постна леща на фурна
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Чудна постна леща на фурна"

Необходими Продукти

  • леща - 750 г
  • сушен лук - 3 с.л.
  • сушени моркови - 2 с.л.
  • сушени чушки - 2 с.л.
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • олио
  • чубрица - 1 с.л.
  • домати - 3 бр. малки
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива много добре.

Сушеният лук, моркови и чушки се слагат в тавата, заливат се с вода и олио.

Задушават се 20 мин., след което се слага лещата.

Прибавя се чубрицата и нарязаният на едро чесън. Прибавя се червеният пипер.

Посолява се и се залива с топла вода.

Пече се 1 часа на 220 градуса, като периодично се разбърква, както и се добавя топла вода, когато лещата започне да набъбва.

След като ястието се сгъсти, най-отгоре се нареждат доматите, които са нарязани на кръгчета.

Пече се 20 мин. на горен реотан. Постната леща на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: