Диетичен пълнозърнест хляб
Dijetetski integralni hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Диетичен пълнозърнест хляб

Диетичен пълнозърнест хляб

Диетичен пълнозърнест хляб
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
29/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Кажете Здравей на тънката талия с този вкусен и диетичен пълнозърнест хляб"

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • кафява захар - 1 - 2 щипки кристална
  • шарлан - 6 с.л. (слънчогледово масло)
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесен и вкусен бъркан хляб без месене!

В дълбока купа наливаме топлата вода. В нея сипваме хлебната сода, а след нея и ябълковия оцет, за да я активира.

След това прибавяме овкусяващите съставки – хималайска сол, кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбърквайки с бъркалка, прибавяме 3-те вида брашно (пълнозърнесто, типово и царевично), за да се сгъсти до получаване на мокро тесто, подобно на много гъста каша.

Разстиламе сместа в тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с малко брашно.

В предварително загрята фурна печем диетичния хляб на 180 градуса за около 40 минути.

Щом е готов, още топъл го изваждаме от тавата и го увиваме в кърпа за хляб (месал).

Невероятно вкусен е, щом на трапезата, се поднесе още топъл и ароматен!

Диетичен пълнозърнест хляб – здравословен и засищащ!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: