Трицветна киноа с моркови, лук и яйце
Trobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajima
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Трицветна киноа с моркови, лук и яйце

Трицветна киноа с моркови, лук и яйце

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k539630
Трицветна киноа с моркови, лук и яйце
Снимка: Габриела
1 / 2
29/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Предястие или леко основно - вие си изберете, ние ви даваме рецептата за тази страхотна трицветна киноа с моркови, яйце и лук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата измиваме и прецеждаме.

Морковите режем на средно големи парчета, лука също.

В малка тенджерка загряваме малко мазнина и добавяме лука, след това моркова и накрая чесъна. Овкусяваме с подправките и добавяме измитата киноа.

Доливаме вода със същата чашка, която измерихме киноата. Добавяме две топли чашки вода, разбъркваме добре и затваряме капака на тенджерата.

Варим на слаб огън за около 15 минути.

След това оставяме киноата със зеленчуци да си почине.

Яйцето го готвим в незалепващ тиган с възможно най-малко мазнина.

Сервираме киноата в дълбока чиния, поръсваме магданоз и отгоре слагаме яйцето.

Здравословното ястие е много насищащо, полезно и идеално за спазващите диета.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: