Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Боб в гърне по манастирски

Боб в гърне по манастирски

Боб в гърне по манастирски
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
30/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
6
"Любимият боб по манастирски - даваме ви супер рецепта"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г червен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • домати - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • джоджен - 5 листчета пресен
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 80 г
  • сол - на вкус
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този боб в гърне измийте боба, сложете го в тенджера, залейте го с вода, сложете го на огъня и го варете 1 час.

След това го отцедете от водата и го прехвърлете в глинено гърне.

Добавете нарязаните на дребно лук, моркови и чушки.

Налейте 2 литра топла вода и варете 2 часа на тих огън.

След това добавете обеления и нарязан на кубчета домат и нарязаните на дребно листа целина и джоджен.

Поръсете боб яхнията с чубрица и сол на вкус.

Налейте олиото, разбъркайте добре и гответе още 30 минути.

Сервирайте готовият боб по манастирски в гърне поръсен с червен лют пипер (по желание) .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Манастирска класика!
07.12.2021 21:32