Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Домашно реване от старите тефтери

Домашно реване от старите тефтери

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Домашно реване от старите тефтери
Снимка: Мария Симова
1 / 5
01/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вижте какво измъкнахме от старите тефтери - сочно домашно реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сироп
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладкиш от тефтера започнете със сиропа, в тенджера налейте водата и добавете захарта и кората на 1 лимон, поставете я на котлона и варите 5 минути след завиране.

Оставете на хладно място да се охлади напълно.

Отделете жълтъците от белтъците. Към белтъците прибавете лимоновия сок и с миксер разбийте на пяна.

Към жълтъците прибавете захарта и ванилията, разбъркайте на пухкава смес.

Прибавете олиото на тънка струя към тях и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркате.

Прибавете разбитите на пяна белтъци към жълтъчната смес и с шпатула, бавно и внимателно смесете до еднородна смес.

Сипете сместа в леко намазана с олио тавичка и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата с любимото реване в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути до суха клечка. Нарежете горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения сироп, оставете да се охлади.

Сервирайте домашното реване от старите тефтери студено с разбита сметана или сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Tosheva
Petya Tosheva
Хубава рецепта,но сте за равили млякото. Без него сместа стана гъста и суха.
09.10.2023 16:34
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Много добра и сполучлива рецепта. Поздравления! Получи се много пухкаво и топящо се в устата реване.
17.06.2023 06:30
2
3
Анонимен
Анонимен
Нещо не се получиха грамажите с брашното стана гъсто от себе си добавих прясно мляко дано се получи?
10.05.2023 19:34
1
1
Анонимен
Анонимен
Страхотно се получи
12.03.2023 17:42
2
Анонимен
Анонимен
Наистина е страхотно. Поздравления
22.01.2023 20:35
Анонимен
Анонимен
Днес направих за втоти път реването,точно по тази рецепта.Всички мерки са точни ,а резултата евеликолепен,вкусно и сочно реване!
Благодаря Мария!
28.11.2022 10:24
4
2
Анонимен
Анонимен
Брашното не разбрах колко трябва да е,защото 2/3 ми се виждат малко.
17.06.2022 14:35
1
2
Анонимен
Анонимен
Ужасна рецепта, няма нищо общо с реване
06.06.2022 00:21
9
1
Анонимен
Анонимен
В истинското реване набухватели и олио не се слагат. Това, което предлагате е нещо друго.
01.04.2022 02:08
5
1
Анонимен
Анонимен
Рецептата я пробвах и е наистина тази, за която мечтаех...от старите тефтери на старите добри и истински сладкари.
Ще чакам още...
Комплименти!
06.03.2022 17:12
5
Анонимен
Анонимен
2/3 чаена чаша брашно ми се струва супер малко... това си е една шепа брашно, как ще станат 12 парчета..
19.01.2022 12:34
2
3
Анонимен
Анонимен
2/3(две трети) чаша брашно на 5 яйца не е малко?
26.06.2021 18:46
3
2
Miss Tasty
Miss Tasty
любим десерт от баба ми. Правеше го уникално вкусничко
03.07.2020 18:29
2
1