Начин на приготвяне
За този сладкиш от тефтера започнете със сиропа, в тенджера налейте водата и добавете захарта и кората на 1 лимон, поставете я на котлона и варите 5 минути след завиране.
Оставете на хладно място да се охлади напълно.
Отделете жълтъците от белтъците. Към белтъците прибавете лимоновия сок и с миксер разбийте на пяна.
Към жълтъците прибавете захарта и ванилията, разбъркайте на пухкава смес.
Прибавете олиото на тънка струя към тях и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркате.
Прибавете разбитите на пяна белтъци към жълтъчната смес и с шпатула, бавно и внимателно смесете до еднородна смес.
Сипете сместа в леко намазана с олио тавичка и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата с любимото реване в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути до суха клечка. Нарежете горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения сироп, оставете да се охлади.
Сервирайте домашното реване от старите тефтери студено с разбита сметана или сладолед.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни рецепти за реване с грис или реване с прясно мляко.
Коментари
Благодаря Мария!
Ще чакам още...
Комплименти!