Славянски гювеч с овче и свинско месо
Slovenski đuveč sa ovčijim i svinjskim mesomSlavic-Style Guvec with Mutton and Pork
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Славянски гювеч с овче и свинско месо

Славянски гювеч с овче и свинско месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5917k2k2k4
Славянски гювеч с овче и свинско месо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
05/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Просто невероятен - не, че сме очаквали друго от славянски гювеч с два вида месо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете двата вида месо, нарязани на парчета, в тенджера и покрийте с вода. Посолете. Сварете по готовност на месото.

В тази рецепта за славянски гювеч всички зеленчуци са без предварително готвене преди да се сложат в гювеча.

Нарежете лука и моркова на ситно. Доматите на половинки, а чушките на ленти. Сложете порциите месо, нарязаните зеленчуци, доматеното пюре, овкусете с две дафинови листенца, щедра щипка магданоз, щипка черен пипер, и наситнената целина в гювеча.

Излейте една кафяна чашка зехтин. Добавете измития ориз. Налейте топлия бульон от месото, около 1 пръст над продуктите да бъде течността. Разбъркайте ястието в гювеч.

Сложете гювеча в загрята на 200 градуса фурна и изпечете за около 40 мин. По време на печенето разбърквайте славянския гювеч с овче и свинско месо от време на време.

Уверявам ви, че вкусът не отстъпва по нищо на приготвения по класически начин със запържване на зеленчуците славянски гювеч.

Ястието е подходящо и за малки деца.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: