Пюрели тепси кюфте

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Пюрели тепси кюфте4 / 4
06/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пюрели тепси кюфте - невероятна турско ястие, което не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • прясно мляко - 80 мл
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
  • за пюрето
  • картофи - към 5 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол
  • краве масло - бучка
  • домати - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, пресования чесън, яйцето, галетата и подправките.

Каймата се разстила в тава с размер 23-24 сантиметра.

Запича се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Картофите се обелват и сваряват.

Пресоват се и към тях се добавят прясното мляко и маслото. Пюрето се посолява.

Разстила се върху опечената кайма.

Върху пюрето се нареждат резани домати и чушки.

Този вид овчарски пай се запича за 15 минути.

Запеканката с кайма се поръсва се с настърганият кашкавал и отново се връща във фурната до запичане на кашкавала.

Приятен апетит с това уникално вкусно турско ястие - пюрели тепси кюфте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: