Мусака Слънце
Musaka SunceМусака Солнце

Мусака Слънце

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2443k6328301
Мусака Слънце
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
07/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
"Слънцето изгря на нашата трапеза с тази чудна мусака"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тиган и в него се задушават ситно нарязаният лук и морков.

Добавя се каймата. Разбърква се и се добавят чесън и обеленият и нарязан на дребно домат.

Сместа се овкусява с чубрицата, черният пипер и магданоз. Ако е необходимо, се посолява.

Залива се с 300 мл вода и сместа се прехвърля в тавичка с размер 23-24 см.

Картофите се обелват и нарязват на дебели резени. Подреждат се върху каймата и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до омекване на картофите.

Фолиото се отстранява от тавата и апетитната мусака се допича до зачервяване на картофите.

Приятен апетит с тази мусака Слънце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: