Пилешки жулиени магданозлия
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени магданозлия

Пилешки жулиени магданозлия

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5897k1k2k4
Пилешки жулиени магданозлия
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
08/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Толкова е вкусно, колкото звучи - пилешки жулиени, поднесени върху картофено пюре"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на дебели пилешки жулиени.

Загрейте в тиган 1 к.ч. зехтин и запържете месото за по 2-3 мин на страна.

Добавете наситнения лук и скилидките чесън. Излейте бялото вино и когато след минута се изпари алкохолът, излейте 2 с.л. лимонов сок, подправете с щипка лимонова кора, сол и щипка черен пипер.

Излейте топлия бульон, захлупете съда и гответе ястието 20 мин.

Размийте 1 с.л. брашно с малко вода изсипете в тигана, за да се сгъсти сосът. Добавете връзка ситно нарязан магданоз.

Оставете ястието още малко на огъня, щом клокне, го отстранете.

Разбийте с телена бъркалка 1 жълтък с 2 с.л. кисело мляко и застройте пилешките жулиени магданозлия.

Поднесете върху картофено пюре.

Много вкусно ястие! Опитайте!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: