Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини
Slani kolač sa sirom, kačkavaljem i maslinamaSavory Sponge Cake with Feta, Cheese and Olives
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини

Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2473k6421k1
Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
09/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Супер вкусен солен кекс за закуска или за когато си пожелаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Кравето масло се разтопява и охлажда.

В купа се поставя млякото и към него се добавят двата вида соди. След като сместа спре да шупти, се добавят яйцата. Разбърква се до еднородност.

Прибавят се олиото, кравето масло, сиренето и кашкавалът. Сместа се разбърква с лъжица и се добавя брашното.

Тестото се изсипва в кръгла кексова форма и отгоре се нареждат нарязаните маслини.

Вкусният солен кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

След като кексът се е опекъл, се оставя около 5-6 минути във формата и тогава се обръща в поднос.

Да ви е вкусно с този разкошен солен кекс със сирене и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: