Безглутенов кекс с малини

Безглутенов кекс с малини

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5313k2k8252
Безглутенов кекс с малини
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
09/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Затворете очите на кантара, защото смятаме да ви изкушим с този кекс с малини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително замразяваме малините във фризера.

Смесваме пресятото брашно, солта, бакпулвера и лимонената захар в купа.

Сипваме захарта и мекото масло в друга купа и разбиваме за 1-2 минути.

Добавяме яйцата, млякото и лимонената кора и отново разбиваме.

Накрая сипваме сместа с брашното на порции, като през това време разбъркваме.

Изсипваме сместа в намаслена тефлонова форма за кекс.

Сипваме малко брашно в купичка и в него добавяме белия шоколад, предварително нарязан на дребни парченца. Овалваме, сипваме в цедка или сито и пресяваме, за да се отдели брашното, което не е полепнало по шоколадовите парченца.

В същото брашно сипваме замразените малини и повтаряме същата процедура както със шоколада.

Правим това, за да не потънат прекалено шоколадът и малините в сместа.

Подреждаме малините най-отгоре на кексовата смес и разпределяме парченцата шоколад.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем кекса за 30-35 минути. Оставяме го да се охлади и го обръщаме внимателно на чиния или подложка.

Разтопяваме белия шоколад за украсата с маслото и декорираме с изстиналия кекс. Украсяваме с пресни малини и поръсваме с малко пудра захар.

Страхотен безглутенов кекс с малини и бял шоколад.

Опитайте!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: