gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Пестил от праскови с мед

Пестил от праскови с мед

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5963k2k1k2
Пестил от праскови с мед
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
09/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • праскови - 2 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 кг
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пектин - 2 с.л.
  • глюкоза - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме прасковите на парчета и ги сипваме в тенджера.

Добавяме водата и кипваме. Варим 20 минути и пасираме до гладко пюре директно в тенджерата.

Връщаме на котлона и добавяме захарта, меда, глюкозата и ванилията. Намаляваме котлона.

Варим сладкото от праскови 15 минути и прибавяме пектина, разтворен в малко вода и лимоновия сок.

Продължаваме да варим при постоянно бъркане на слаб огън, докато гъстата смес започне да се отделя от съда при бъркането.

Изсипваме сместа в правоъгълна форма, покрита с хартия за печене и заравняваме.

Оставяме 1-2 часа и нарязваме вкусния пестил на парчета.

Нарязания пестил от праскови с мед оставяме до другия ден на стайна температура, да се стегне хубаво, и след това консумираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: