gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка Кръфин

Питка Кръфин

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2463k6388721
Питка Кръфин
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
13/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
"Разкошна питка Кръфин за всеки повод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява.

Прясното мляко се смесва със солта и леко се затопля.

В брашното се прави кладенче и в него се поставят яйцата без единия жълтък, захарта, маята и млякото.

Замесва се меко тесто, което се поставя в намаслена купа. Покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса.

Втасалото тесто леко се премесва и се разточва на правоъгълник с приблизителни размери 40/50 сантиметра.

Кората се намазва с меко масло. Навива се на руло и рулото се срязва по средата на дълго.

Всяка половина се навива на охлюв, като срезът остава навън.

Така навитите рула се поставят едно върху друго в съд с диаметър 20 см и височина 10 сантиметра.

Пухкавата питка се оставя да втаса.

Намазва се с отделения жълтък.

Кръфин се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса 50-55 минути.

След като питката Кръфин е опечена, се намазва с краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: