Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Овесен сладкиш с праскови и малинов топинг

Овесен сладкиш с праскови и малинов топинг

Овесен сладкиш с праскови и малинов топинг
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овесено брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • праскови - 2 бр.
  • канела - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За украса
  • праскови - 2 бр.
  • малинов топинг - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта в купа.

Добавяме олиото, овесеното брашно, ванилията, бакпулвера и лимоновия сок.

Почистваме прасковите и ги пасираме на пюре.

Добавяме ги в сместа и изсипваме в тефлонова кръгла тавичка.

Печем овесения сладкиш на 180 градуса около 35 минути.

Оставяме сладкиша да се охлади, обръщаме го в чиния и подреждаме отгоре парченца праскови в кръг.

Посредата сипваме почти цялото количество малинов топинг, а останалото напръскваме леко по края на сладкиша върху прасковите.

Нарязваме и сервираме овесен сладкиш с праскови и малинов топинг към следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: