Житена салата Табуле с джоджен и мента
Salata od pšenice Tabule sa nanom i mentom
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Житена салата Табуле с джоджен и мента

Житена салата Табуле с джоджен и мента

Житена салата Табуле с джоджен и мента
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
15/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Здравословна салата Табуле, която хапваме с наслада винаги"

Необходими Продукти

  • жито - 1 ч.ч. малка (грухана пшеница)
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 малка главичка
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • джоджен - 5 стръка, пресен
  • мента - 1 свеж стрък
  • лимонов сок - 2 с.л., на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л., на вкус
  • оцет балсамико - по желание, на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Здравословна рецепта за житена салата Табуле без термична обработка, подходяща и за суровоядци.

Накисваме груханата пшеница в изворна вода за 1 нощ и хубаво я измиваме.

Сипваме я в купа и към нея прибавяме на ситно нарязани доматите, лук, магданоз и листата от пресните стръкове джоджен и мента.

Овкусяваме на вкус с прясно изцедения лимонов сок, фино смляна хималайска сол, оцет Балсамико (по желание) и зехтин.

Разбъркваме със салатна бъркалка и оставяме настрана да се овкуси и охлади.

Поднасяме витаминозната салата Табуле в дълбока чиния или стъклена купа, украсена със стръкче мента или джоджен.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: