Полски сладкиш Циганска пътека

Полски сладкиш Циганска пътека

МарияМария
Новак
22136
Полски сладкиш Циганска пътека
Снимка: Мария
1 / 2
18/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Ако искате да изненадате някой със страхотен десерт, пригответе този пъстър полски сладкиш и ще скриете шапката на всички."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

Разбивате белтъците с миксер на висока скорост и постепенно добавяте захарта. Достатъчно е да разбиете белтъците до получаването на лек сняг.

Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и ванилията. Към разбитите белтъци добавяме на части брашното (премесено с ванилия и бакпулвер). Добавяте разтопеното масло.

Разбивате до получаването на хомогенна смес. Готовото базово тесто разделяте на 4 равни части.

В първата част добавяте какаото и жълтъците. Във втората - червената боя и брашното. В третата - четирите жълтъка и брашното. В четвъртата - маковото семе и водата.

В подготвена с готварска хартия тава за печене наливате по две пълни с.л. тесто последователно от четирите цвята.

Наливате в центъра на тавата, стремейки се всеки следващ цвят тесто да бъде излято точно по средата.

Печем сладкиш в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути. След като се охлади, разрязвате на половина.

Приготвяне на пълнежа:

Добавяте пакета желатин към захарния сироп. Когато сместа шупне, добавяте към предварително намачкано крема сирене. Разбивате до получаването на хомогенна смес.

Сглобяване на сладкиша:

Поставяте в сладкарски ринг едната част блат и изливате пълнежа с кубчетата локум. Отгоре поставяте другия блат, като изпечената страна трябва да е отдолу, откъм пълнежа, а отгоре да бъде цветният разрез.

Увивате получения цветен сладкиш във фолио за съхранение.

Прибирате полския сладкиш Циганска пътека в хладилник, за да стегне пълнежът за 4 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: