gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Кантучини»Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар

Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар

Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
16/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар - насладете се"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една по-различна и здравословна версия на чудесните италиански бишкоти Кантучини.

Измерваме продуктите с помощта на чаена чаша с обем 250 мл.

В купа разбъркваме с телена сладкарска бъркалка всички съставки, като ги добавяме едно след друго в следната последователност – яйце, кафява кристална захар, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), сода, ванилия, хималайска сол, канела и накрая пълнозърнесто брашно.

Докато добавяме постепенно брашното, разбъркваме с дървена бъркалка/голяма лъжица и така омесваме тесто, без да месим.

Прибавяме едро натрошените орехови ядки и малко канела и отново разбъркваме. Разделяме тестото на две равни части, които оформяме на две продълговати хлебчета (леко сплеснати).

Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едни от други.

Печем на 180 градуса за около 20 минутки, след това ги вадим и нарязваме на бишкоти с дебелина около 1.5 - 2 см.

Характерното за Кантучините е, че са двойно печени и затова ги подреждаме легнали отново в тавата върху хартията и връщаме във фурната да се доизпекат за още около 5-10 мин на същите градуси.

Изваждаме ги, оставяме ги да изстинат и след това ги прибираме в кутия.

Лесни, вкусни и ароматни пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар – невероятно хрупкави!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: