Млечна баница с карамел
Mlečna pita sa karamelom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Млечна баница с карамел

Млечна баница с карамел

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
6083k2k2k2
Млечна баница с карамел
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
16/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Сочна млечна баница с карамел - страхотна е"

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч. кафява
  • юфка - 1/2 пакет фина
  • масло - 4 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. с вкус на бисквити или ванилия
  • прясно мляко - 2 ч.ч. пълномаслено
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме 1 ч.ч захар на дъното на правоъгълна тефлонова тавичка.

Отгоре разпределяме ч.л. масло.

Слагаме в загрята фурна, за да се разтопи захарта и да се карамелизира.

Изсипваме юфката върху карамела.

Разбиваме яйцата с останалата захар. Добавяме овкусеното мляко, прясното мляко и ваниловата захар.

Разбъркваме и заливаме равномерно юфката.

Отгоре разпределяме останалото масло.

Връщаме загрятата фурна и печем сладката баница на 180°C 35 минути.

Оставяме млечната баница за една нощ, да се стегне добре.

Пръсваме млечна баница с карамел с пудра захар, нарязваме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: