gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Харманлийски катми

Харманлийски катми

Харманлийски катми
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Прочутите харманлийски катми, които всеки иска да опита"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа и разбъркайте с тел.

Добавете прясното мляко и водата. Разбъркайте отново. Сложете захарта, солта и маята (натрошена).

Бъркайте, докато се разтвори. Добавете брашното на малки количества.

Разбъркайте, докато сместа еднородна и без бучки. Оставете на стайна температура за около час.

Катмите може да ги изпечете на сач или тефлонов тиган.

В моя случай тиган. Сложете малко количество олио и един черпак от сместа.

Разстелете и изпечете от двете страни.

Готовите харманлийски катми сервирайте по желание със сладка или солена плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: