gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки Пина Колада

Палачинки Пина Колада

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k15k11
Палачинки Пина Колада
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
32 мин.
Порции
10
"Опияняващо вкусни палачинки, чиято рецепта ви издаваме, за да разберете какво имаме предвид"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • кокосово мляко - 300 мл.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 40 мл. + за намазняване на тигана
  • захар - 70 г пудра
  • вода - около 100 мл.
  • Още
  • ананас - 120 пресен , обелен и почистен
  • кафява захар - 75 г
  • ром - 20 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със пудрата захар, като ползвате телена бъркалка, а не миксер.

Налейте кокосовото мляко и олиото, а след това сложете брашното и хубаво разбъркайте до хомогенна смес без бучки.

Сипете вода, колкото да постигнете идеална палачинкова смес - нито гъста, нито прекалено рядка.

Оставете да престои 25-30 минути и имайте предвид, че допълнително ще се сгъсти от това.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Намазнете дъното с лъжичка олио и слагайте по черпак от сместа (не пълен до горе). За тиган с диаметър 24 см трябва да ви излязат 10 палачинки.

Печете до златисто от двете страни.

За пълнежа на този палачинков десерт нарежете на дребно ананаса и сипете при него кафявата захар.

Сложете на котлона при слаб огън - 90 градуса за 5 минути. Целта е да се получи леко гъсто сиропче, което да обгръща парченцата плод.

Когато е готово, добавете и белия ром и оставете леко да изстине, просто за да не е прекалено горещо.

Сервирайте палачинките Пина Колада с ароматния плодов сос и поръска от фини кокосови стърготини.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: