Гъби шийтаке на фурна
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Гъби шийтаке на фурна

Гъби шийтаке на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Гъби шийтаке на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
25/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Страхотно предястие или апетитно мезе - гъби шийтаке за подходящи за всеки повод"

Необходими Продукти

  • гъби шийтаке - 250 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 3 с.л. прясно накълцан
  • зехтин - около 2 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ароматни и вкусни гъби шийтаке на фурна.

1. Отрежете пънчетата на гъбите Шийтаке и шапчиците почистете хубаво с влажна кърпа. Подредете ги с отвора нагоре в обилно намазнена с част от зехтина тава.

2. Накълцайте чесъна и смесете със магданоза, останалия зехтин, сол и пипер.

3. В отвора на всяка гъбка сложете лъжица- две от сместа и пъхнете в загрята на 220 градуса фурна за около 12-15 минути.

3. След като извадите от фурната печените гъби, поръсете с още от останалата смес с чесън и магданоз.

Поднесете гъбите с чесън топли като вкусно мезе или гарнитура.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: