Директорски каприз
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Директорски каприз

Директорски каприз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Директорски каприз1 / 2
25/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции4-6 бр.
"Кой ще признае, че директорът е капризен Важното е да опитате това страхотно кулинарно предложение, то ще задоволи и най-капризния шеф"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изцеденото кисело мляко го разбийте с пудрата захар и кората от половин лимон, докато получите пухкав бял крем. Оставете сместа в хладилника.

Накиснете 1 желатин с малко вода за да набъбне. Вземете 2 ч. ч сок от ягодите. Загрейте го добре, без да заври. Поставете желатина в сока и бъркайте бавно до стопяването му. Отстранете от котлона, за да се охлади. Върнете в сока предварително изцедените плодове. Поставете сместа в хладилника.

По същия начин желирайте и плодовете от прасковите нарязани на тънки ивици. Сложете желираните плодове в хладилника за 2 часа. Пригответе 4 чаши за шампанско или други високи.

Редувайте 1 ч. л. жълт крем, после бял крем, завършете с червения крем. Или комбинация от бял крем, жълт крем, бял крем и най-отгоре пак червен.

По същия начин подредете и останалите чаши, като ги украсите с резанчета от киви или други плодове.

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: