Начин на приготвяне
В купа сложих добре изстудената течна сметана и с помощта на миксер я разбих на гъст крем, като към края добавих пудрата захар.
Прибавих маскарпонето и разбърках за още 1-2 минути - или до гладък крем.
Кафето сварих и оставих леко да се охлади.
На дъното на 7 чаши сложих по 1 пълна лъжица от крема. Отгоре разпределих начупени бишкоти, които само за миг потопих в кафето. Притиснах ги и сложих втори пласт крем.
Върху него сложих още един ред потопени бишкоти и завърших с крем. Напълних чашите догоре, изравних крема и прибрах в хладилника за една нощ, но може и за 3-4 часа.
Преди сервиране поръсих тирамисуто с натурално какао и сервирах с усмивка!
Да ви е сладко! Вкусното тирамису в чаши без яйца е готово.
Коментари