Толстолоб филе по Свищовски
File tolstolobika na svištovski način
Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Толстолоб филе по Свищовски

Толстолоб филе по Свищовски

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1952k7191k1
Толстолоб филе по Свищовски
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 7
02/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Както я виждате пълна тавата с толстолоб по Свищовски, скоро няма да има нито хапка"

Необходими Продукти

  • толстолоб - около 1 кг филе
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 3 стръка
  • естрагон - 3 стръка
  • зехтин - 6 с.л.
  • за заливката
  • яйца - 5 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кисело мляко - 400 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелени подправки - копър, магданоз, риган, естрагон
  • при поднасяне
  • лимони
  • лайм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да е по-лесно и равномерно при сервиране и поднасяне, филетирайте рибата на еднакви парчета. Аз филетирах и разрязах на 6 долу горе еднакви парчета.

Филето от рибата измийте и подсушете. Овкусете със солта и пипера. Изцедете лимоните и полейте филето. Полейте и със зехтина.

Нарежете на дребно естрагона и ригана и поръсете толстолоба. Оставете да престои и поеме подправките за нощ в хладилник.

Маринованите филета подредете в намазнена тавичка. Печете на двеста градуса до зачервяване на рибата /около 15 минути/. През това време пригответе заливката.

Разбийте яйцата с малко сол, добавете киселото мляко и сметаната. Счукайте чесъна и добавете към сместа. Овкусете със солта и пипера и добавете зелените подправки.

Залейте запечената риба със заливката и допечете до приятен загар.

Охладете и тогава разрежете.

Поднесете с резени лимони. Толстолоб филето по Свищовски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: