gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски Палачинки»Бананови палачинки без яйца

Бананови палачинки без яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Бананови палачинки без яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
03/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Не се тревожете, ако сте забравили яйцата, хубавите яйца стават и без"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бананите и ги смачкайте заедно с лимоновия сок. Трябва да получите гладка кашичка.

Сипете млякото, олиото и щипка сол, содата бикарбонат и хубаво разбъркайте.

Слагайте брашното лъжица по лъжица до получаване на палачинково тесто малко по-гъсто от обикновеното.

Загрейте малък тиган с незалепващо дъно на умерен огън. Намазнете го с олио и слагайте от сместа разпределяйки на сравнително тънък пласт с помощта на черпак.

Печете до тъмно златист загар от двете страни, като при обръщане внимавате, защото палачинките са доста крехки. Ако бързо изгарят от едната страна а сместта отгоре стои течна, трябва да намалите огъня.

Правете ги по- мънички, за да ви е по- лесно при обръщане.

Банановите палачинки без яйца стават много вкусни и са идеални за една бърза закуска. Мекички са и с леко влажна текстура, което се дължи на плода в тях.

Аз поднасям този тип американски палачинки с мед и орехи, но и самостоятелно са хубави, тъй като от банана те си притежават своя сладост.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: