Начин на приготвяне
Това вегетарианско ястие от зелен фасул и тиквички, морков е изпъстрено със свежи средиземноморски аромати. Тази лесна веганска рецепта се съчетава с бърз сос с кориандър и чесън.
Насладете се, сигурна съм, че ще стане любимата ви лятна гарнитура или основно ястие.
Както при повечето зеленчуци, подготовката е от ключово значение.
Измийте тиквичките и морковите. Нарежете ги на кръгчета или пръчици, както ви харесва. Задушавайте ги в малко зехтин за около десет минути. След това ги оставете на страна да изстинат и да ги смесите със соса от кориандър.
Пригответе си на друг котлон зеления фасул.
За щастие е лесно да правите перфектен зелен фасул всеки път с много прост метод, който ще използваме за тази рецепта.
Ще ви покажа как. Бланширането или лекото готвене на боба е чудесен начин да се гарантира, че те остават яркозелен и хрупкав. Никой не иска разварен сивкав боб в ястието си.
Подредете зеления фасул върху дъска за рязане и отрежете краищата.
Пригответе ледена баня, като поставите студена вода и кубчета лед в голяма купа. Заделете настрана.
В голям съд за готвене налейте вода до кипене. Необходимо е достатъчно вода, за да покриете боба.
Добавете почистения зелен фасул в тенджерата. Оставете ги да се готвят около 12 минути. Не прекалявайте с варенето .
Бързо извадете боба от водата и го поставете в ледената баня, за да спрете готвенето. Оставете го да изстине напълно.
За тази рецепта след това ще нарежем охладения фасул на парчета от 2-3- см .
След като бобът е сварен и нарязан, е време да го изсипете в купа с и да направите вкусния сос от кориандър (или магданоз) .
Сос от кориандър (магданоз)
Това, което прави това гръцко ястие от зелен фасул, тиквички и моркови наистина специално, е ароматният сос от кориандър .
Ето какво ще ви трябва:
Този сос се приготвя като песто в хранителен комбайн, но с кориандър вместо босилек.
Пресният чесън е на вкус.
Пресен кориандър - 1 връзка. Ако не харесвате кориандър не се притеснявайте. Можете вместо това да използвате пресен магданоз.
Лимонов сок: Малко киселина оживява соса.
Зехтин: Използвайте най-висококачествения екстра върджин зехтин, който можете, но не е нужно да слагате много.
Сол и черен пипер: Започнете с малко, след това овкусете и добавете още, ако е необходимо.
След като сте приготвили съставките си, пригответе соса, като поставите всичко в купата на хранителен комбайн.
Пулсирайте, докато се образува сос, като го изстържете по страните на купата, ако е необходимо.
Хубаво е да можете да видите малки парченца билки в соса, както бихте направили със сос от песто.
През лятото, когато е прекалено горещо и не ви се хапва топла вечеря, можете да се насладите на това вкусно ястие.
В идеалния случай обичам да сервирам със Скордаля от картофи с паста или някакъв хрупкав хляб.
Насладете се на това гръцко ястие със зелен боб, тиквички и сос кориандър.